....................................................................για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...
................................................................... Όποιος Ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά" Ρήγας Φεραίος...

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Προειδοποιητικό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «δεν δέχονται την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου»


Ακόμα και με παραιτήσεις απειλούν βουλευτές για το ΦΠΑ στα νησιά


Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη
----------------------------------------






Προειδοποιητικό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «δεν δέχονται την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου» στέλνουν 19 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ που εκλέγονται σε νησιωτικές περιοχές, καλώντας παράλληλα «την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να την αποφύγει».
 

Στη δήλωση τους οι βουλευτές τονίζουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο «δεν αποτελεί ζήτημα ιδιαίτερης μεταχείρισης των νησιωτών, αλλά αντιθέτως, μέτρο που διασφαλίζει τη συνεισφορά χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη» και ότι ενδεχόμενη κατάργηση του «θα πλήξει ανεπανόρθωτα το κόστος διαβίωσης, θα εκμηδενίσει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών και θα οδηγήσει σε κλείσιμο επιχειρήσεων και εκτόξευση της ανεργίας».
Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν το θέμα «ζωτικής σημασίας» και σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι φέρονται να είναι έτοιμοι ακόμα και να παραιτηθούν αν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το συγκεκριμένο μέτρο.
Την επιστολή υπογράφουν από το ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Νικόλαος Ζωίδης, Γεώργιος Κασσάρας, Δημήτριος Κρεμαστίνος, Συμεών Κεδίκογλου, Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, Γιώργος Παπαμανώλης, Παναγιώτης Ρήγας, Ροδούλα Ζήση, Κώστας Καρτάλης, Πυθαγόρας Βαρδίκος και Ελπίδα Τσουρή.
Από την ΝΔ οι κ.κ. Γιάννης Βρούτσης, Σπύρος Γαληνός, Αθανάσιος Νάκος, Κωστής Μουσουρούλης, Μίκα Ιατρίδη, Σίμος Κεδίκολγου, Κώστας Μαρκόπουλος.
Από τον ΛΑΟΣ τη δήλωση υπογράφει Παύλος Μαρκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου