....................................................................για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...
................................................................... Όποιος Ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά" Ρήγας Φεραίος...

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Σταματά το δρομολόγιο του «Ταξιάρχη» για Αη Στράτη και Λήμνο

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


Υπογράφτηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θόδωρο Δρίτσα, η απόφαση με την οποία κηρύσσεται έκπτωτη η εταιρεία Sea Link Ferries, θυγατρική της ΝΕΛ, από την επιδοτούμενη δρομολογιακή γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος. Για το θέμα υπήρξε την Παρασκευή σχετική γνωμοδότηση του συμβουλίου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που συνεδρίασε στη Νάξο.

Σταματά το δρομολόγιο του «Ταξιάρχη» για Αη Στράτη και Λήμνο

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια, τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο, συνεκτίμησε τα όσα στο υπόμνημα εγγράφως είχε αναφέρει η εταιρεία σχετικά με τη δρομολόγηση του πλοίου "Ταξιάρχης", έλαβε υπόψη την ομόφωνη γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) που συνεδρίασε την Παρασκευή 22/5 στη Νάξο και εξέτασε όλα τα δεδομένα και τις επιπτώσεις για τις νησιώτικες κοινωνίες και τους απλήρωτους ναυτικούς, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία κηρύσσεται έκπτωτη η ναυτιλιακή εταιρεία Σι-Λινκ Φέρρις (θυγατρική της ΝΕΛ), από την επιδοτούμενη-άγονη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος.
Σημειώνεται ότι τώρα αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κάλυψη της γραμμής με το ίδιο μίσθωμα και όρους. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, τότε θα συγκληθεί εκ νέου το ΣΑΣ, προκειμένου να ορίσει νέο μίσθωμα και προϋποθέσεις κάλυψης της γραμμής.
Παρά το γεγονός ότι τοπικοί φορείς της Λήμνου ζητούν την εκτέλεση του δρομολογίου από το Λαύριο, καθώς το ταξίδι διαρκεί λιγότερo κατά περίπου 10 ώρες, ακτοπλοϊκοί κύκλοι δεν αποκλείουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο να ξεκινάει πλέον από τον Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την εξυπηρέτηση της γραμμής πιθανόν θα αναλάβει η Hellenic Seaways με το πλοίο "Express Πήγασος".

________________
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64192433